De meest gestelde vragen over leasebevoorschotting

Naar verwachting zal de leasemarkt de komende jaren blijven groeien, mede dankzij de toenemende vraag naar EV-occasionlease. Of je nu al een leasevloot hebt of denkt aan het uitbreiden van je onderneming via leasing, Bovemij leasebevoorschotting biedt de financiële ruimte om je groeiplannen waar te maken!

We hebben hieronder de meest gestelde vragen over leasebevoorschotting voor jou op een rijtje gezet.

Leasebevoorschotting

Wat is het verschil tussen leasebevoorschotting via mijn bank en via Bovemij?

Wij verwerken de leasecontracten snel en eenvoudig via onze portal waardoor er snel een bevoorschotting beschikbaar gesteld wordt. Verder hanteren wij vaste rente per contract waardoor je geen renterisico loopt.

Welk bedrag wordt gefinancierd?

Standaard financieren wij 90% van de boekwaarde. Wij volgen de afschrijving zoals die door jou is bepaald.

Is de vaste rente gelijk aan de looptijd van het leasecontract?

De rente blijft gelijk gedurende het hele leasecontract. Dit betekent dat je geen renterisico loopt.

Wat is de maximale looptijd van een rentecontract?

Wij kunnen de rente maximaal 72 maanden vastzetten.

Waar moeten mijn leasecontracten aan voldoen?

De leasecontracten moeten financieel gezond zijn met reële investeringswaarde, restwaarde en ROB-componenten. De contracten moeten ook voorzien zijn van een clausule dat de contracten verkocht/ verpand mogen worden. Wij verwachten ook dat je een verantwoord lease- en acceptatiebeleid hanteert.

Wie loopt het restwaarde risico bij beëindiging van een leasecontract?

Als lessor loop jij het restwaarde risico, maar hierdoor geniet je ook de opbrengsten indien een voertuig met winst verkocht kan worden.

Hoe werkt het aanleveren van mijn leasecontracten-portefeuille?

Jouw portefeuille lever je maandelijks aan via een Excel-lijst, die je eenvoudig kunt uploaden in onze portal. Deze lijst bestaat uit alle auto's die je bij ons wilt financieren. Zodra je de lijst hebt geüpload, wordt de actuele boekwaarde van jouw leasevloot bepaald. Blijkt hieruit dat je extra financieringsruimte hebt, dan wordt het bedrag binnen een paar uur overgemaakt.

Wie is verantwoordelijk voor de acceptatie van nieuwe klanten

Als lessor regel je dit volledig zelf, zonder tussenkomst van ons.

Moet de gefinancierde leaseportefeuille verzekerd zijn?
Ja, de leaseportefeuille dient voldoende verzekerd te zijn. Dit kan via Bovemij. Kijk op bovemij.nl/verzekeringen of neem contact op met je accountmanager voor meer informatie.
Verzekeren jullie de leaseportefeuilles?
Ja, vanaf 15 voertuigen kun je een wagenparkverzekering afsluiten bij Bovemij. Heb je minder dan 15 voertuigen, dan kan Bovemij je ook helpen. In beide gevallen kun je contact opnemen met ons via het contactformulier of je accountmanager voor vrijblijvend advies.
Heb ik per contract een maandelijkse transactie?

Nee, wij financieren op portefeuille niveau waarbij er eens per maand een afrekening is. Wanneer de boekwaarde van de gehele portefeuille is toegenomen, krijg je extra bevoorschotting. Is de boekwaarde afgenomen dan vindt er een aflossing plaats.

Worden er controles uitgevoerd op de leasevloot?

Ja, bij aanvang vindt een opstartaudit plaats met controles op onder andere de facturen, het acceptatieproces, contante betalingen en de verzekeringen. Daarna vinden er steekproeven plaats om de leasevloot te controleren.

Wat zijn de kosten

De kosten van de financiering zijn opgebouwd uit drie elementen:

  1. Rentevergoeding. Bovemij Leasebevoorschotting werkt met een vaste rente, die is gebaseerd op Euribor SWAP rente plus een risico-opslag. Deze opslag is afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de leasevloot en de financiële performance.
  2. Bereidstellingprovisie. Dit is gedurende de looptijd een vast percentage over het ongebruikte gedeelte van de leasebevoorschotting.
  3. Beheervergoeding. Dit is een maandelijks bedrag om alle kosten te dekken die gemaakt worden. Denk hierbij aan kosten voor het aan- en afmelden van contracten, afkopen en registratie-, taxatie- of licentiekosten.

Klaar om je leasebedrijf te laten groeien?

Bekijk hoe leasebevoorschotting jou de ruimte kan geven om de volgende stap te zetten. Heb je nog vragen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Aanbevolen artikelen

Ons meest complete ontzorgingspakket op het gebied van verzuim & zorg
5 misvattingen over Voorraadfinanciering 
Stappenplan voor het maken van een Risico Inventarisatie- en Evaluatie

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.