Bovemij nieuw- en verbouwadvies: goed voorbereid aan de slag

Wil je een nieuw bedrijfspand bouwen, ga je een bestaand pand verbouwen of overweeg je een verhuizing? Dan moet je voldoen aan een aantal voorwaarden uit het Bouwbesluit. En die kunnen soms verschillen van de preventiemaatregelen die de verzekeraar verplicht stelt.

Dat is niet gek. Het Bouwbesluit kijkt vooral naar de veiligheid van de mensen in het gebouw. Denk hierbij aan vluchtwegen, vluchtdeuren en een ontruimingsinstallatie. De verzekeraar (en u ook) kijkt echter ook naar de continuïteit van het bedrijf en dan komt er iets meer bij kijken. Om achteraf niet voor verrassingen te komen staan, biedt Bovemij kosteloos een nieuw- en verbouwadvies aan. Zo ga je goed voorbereid aan de slag en voorkom je mogelijk extra kosten.  

Het is een flinke klus, een nieuw bedrijfspand bouwen, verbouwen of verhuizen. Daarom wil je als ondernemer dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt, zodat jij en je collega’s gauw weer aan het werk kunnen. Ben je op de hoogte van de eisen in het Bouwbesluit 2012? Daarin staan alle bouwtechnische eisen rondom (brand)veiligheid, gezondheid, toegankelijkheid en duurzaamheid. Daar moet iedereen aan voldoen. Het kan zijn dat je verzekeraar afwijkende maatregelen stelt die niet in het Bouwbesluit staan. Denk hierbij aan bouwkundige en elektronische maatregelen en maatregelen op het gebied van brand. Bijvoorbeeld de projectie van de rookmelders en het aantal blusmiddelen per vierkante meter, het toepassen van een inbraaksignaleringssysteem. Ook wordt er gekeken naar de isolatiematerialen in gevels en dak, zijn deze brandveilig genoeg? Zonnepanelen op uw dak? Ook daarvoor hebben we volop tips. 

Voorbereid verbouwen  

Het is handig om het advies van jouw verzekeraar mee te nemen in je voorbereiding. Dat scheelt een hoop ongemak. Want blijkt er tijdens een preventiebezoek achteraf iets niet te kloppen, dan zijn er mogelijk aanpassingen nodig. Om dit soort verrassingen en extra kosten te voorkomen, biedt Bovemij jou als ondernemer bouwbegeleiding aan. Tijdens dit traject kunnen we ook advies geven over kostenbesparing en een efficiëntere inrichting van het bedrijfsgebouw, zodat je naast een hogere preventieniveau ook de veiligheid en het werkplezier voor jouw medewerkers verbetert.   

Preventiemaatregelen op een rij

Hoe gaat bouwbegeleiding in zijn werk? Heel simpel. Voordat je begint met je project, klop je aan bij je accountmanager van Bovemij. Die brengt jou in contact met onze risicodeskundige voor een afspraak. Samen maken jullie een inventarisatie van de nieuwbouw, verbouwing of verhuizing. Na het gesprek stelt de risicodeskundige een rapport met preventiemaatregelen op. Hierin staan zowel noodzakelijke maatregelen als adviezen. Zo ga je goed voorbereid (ver)bouwen of verhuizen en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en scheelt het in de kosten! 

Meer weten? 

Wil je meer weten over de Bovemij bouwbegeleiding? Neem dan contact op met onze risicodeskundigen via preventie@bovemij.nl.

Aanbevolen artikelen

Bovemij Garagepolis: De slimme keuze in een dynamisch 2025 
Introductie Stellantis Autoverzekering bij Eurorepar Car Service dankzij nieuwe samenwerking met Bovemij
Kerstversiering in je showroom of werkplaats? Zo houd je het veilig!

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.