Amba (52) “Ik vind het inspirerend om te zien hoe klanten hun bedrijf hebben opgebouwd, maar ook hoe ze omgaan met huidige en toekomstige veranderingen”


Amba Zeggen (52) is lid van de Raad van Commissarissen (RvC) voor het Verzekeringsbedrijf

“Het Verzekeringsbedrijf is een belangrijk onderdeel van Bovemij. Het gaat immers om de verzekeringen die wij bieden aan de mobiliteitsbranche. Ons belangrijkste doel is om te zorgen voor een goede bescherming voor klanten om te kunnen ondernemen. Neem een fietsverhuurbedrijf waarvan je de inboedel verzekert – daar komt ontzettend veel bij kijken. Allereerst de premie: die moet passend zijn voor het risico, en betaalbaar. Onze klanten moeten de premie kunnen betalen. Tegelijkertijd moet je er als verzekeraar wel voor zorgen dat je eventuele schade ook kúnt vergoeden. En dan spelen er nog andere onzekere factoren mee, zoals rente of inflatie – maar ook een coronacrisis heeft impact. Je kunt je voorstellen dat daar een hoop statistiek en wiskundige aspecten bij komen kijken. Als RvC-lid is het mijn rol om daar, samen met mijn collega’s, toezicht op te houden – én ervoor te zorgen dat we de juiste mensen met de juiste kennis op de juiste plek binnen Bovemij hebben.

Eén keer per jaar probeer ik mee te gaan met de commerciële buitendienst om klanten te bezoeken. Om welk bedrijf gaat het? Wie zijn de mensen erachter? Dat kan een grote business zijn, maar ook de lokale reparateur om de hoek. Ik vind het heel inspirerend om te zien hoe klanten hun bedrijf hebben opgebouwd, maar ook hoe ze omgaan met tegenslagen en huidige en toekomstige veranderingen. Welke impact consolidatie en elektrificatie heeft op hun bedrijfsvoering bijvoorbeeld, en hoe Bovemij daarbij kan helpen. Maar ook: waarom zij ze blij met Bovemij, wat kan beter? Waardevolle informatie die we kunnen gebruiken om onze klanten nog beter bij te staan.

Kijk ik naar de mobiliteitswereld, dan vind ik het mooi om te zien hoe een klein land als Nederland groot is op het gebied van mobiliteit. We zijn zowel zakelijk als privé ontzettend veel onderweg – of dat nou met de auto, de trein of de fiets is. Die flexibiliteit vind ik zelf ook prettig. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om een lang stuk auto te rijden – muziekje of een podcast aan en even ontspannen. Dat doe ik bijvoorbeeld als ik mijn tante in Drenthe bezoek. In Amsterdam, waar ik woon, gebruik ik voornamelijk mijn fiets. Parijs bezoek ik juist weer graag met de trein. Ik bedoel maar: mobiliteit hangt af van de situatie waarin je verkeert, alles is mogelijk.

Onze branche staat aan de vooravond van veel veranderingen. Zo worden schades wellicht minder dankzij modernere auto’s, maar ís er eenmaal schade, dan is deze vaak ingewikkelder en duurt het oplossen ervan langer. Ook denk ik dat de auto in de toekomst meer en meer een luxeproduct wordt. Omdat er in sommige steden een algeheel verbod komt, bijvoorbeeld. Maar ook omdat elektrisch rijden best prijzig is – deelvervoer zal daarom waarschijnlijk toenemen. Tot slot denk ik ook nog aan andere vormen van vervoer, namelijk ter lucht. Dat klinkt misschien futuristisch, maar anderzijds: toen we ooit met paard en wagen reden, had niemand zich kunnen bedenken dat er nu elektrisch aangedreven auto’s zouden zijn. De branche blijft kortom verrassen.”

Bekijk hier de volledige portrettenreeks


Zie ook

Kimpe (59) “Wil je mobiliteit en de markt samenbrengen, dan moet je producten aanbieden aan bedrijven die de markt naar zich toe trekken”
Annemieke (58) “Voor je gestel is mobiel zijn belangrijk, al is het maar een paar minuten per dag”
Jan Paul (57) “Je kunt beter onderdeel van de transitie zijn dan dat je lijdzaam toekijkt”
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.