(Aan)delen in de winst

Tot 2010 was BOVAG de enige aandeelhouder van Bovemij. Nu zijn er naast BOVAG nog 278 aandeelhouders die samen 17,56% van Bovemij bezitten. Die zijn allemaal BOVAG-lid of gelieerd aan een BOVAG-bedrijf. De verzekeraar en financieel dienstverlener boekt jaar na jaar mooie cijfers. BOVAG-leden die willen investeren kunnen zelf ook aandeelhouder worden.

Eigenlijk zijn alle BOVAG-leden indirect al aandeelhouder van Bovemij. Want BOVAG is van de leden, en Bovemij is voor zo’n 83 procent eigendom van BOVAG. "Gaat het goed met ons, dan kunnen we meer dividend uitkeren aan onze aandeelhouders. Van dat geld kan BOVAG de leden nog beter van dienst zijn,” zegt Coen Post, lid van de Raad van Bestuur. “Leden die ook direct aandelen van Bovemij bezitten profiteren dubbel. Zij krijgen jaarlijks zelf ook een mooie dividenduitkering. Wij halen ook ons voordeel uit de aandeelhouders. Door hun betrokkenheid bij Bovemij zijn het echte partners en ambassadeurs van ons geworden.”

Waarom ondernemers zouden moeten overwegen om Bovemij-certificaten aan te schaffen? Coen Post weet het antwoord wel: “Omdat het totaalrendement in 2016 sinds de introductie in 2010 al 61,5% was! De waarde van het Bovemij-certificaat is met 37,5% gestegen. Daarnaast hebben we dividend uitgekeerd; sinds 2010 levert dat een cumulatief dividendrendement op van 24%.”

Zo wordt u aandeelhouder van Bovemij

  1. Maak een account aan bij NPEX. Verifieer uw gegevens met een kopie van uw ID en een transactie van een cent van uw bankrekening. U heeft nu toegang tot de openbare markt van NPEX.
  2. Vraag bij STAK toegang aan tot de aandelenmarkt van Bovemij. Indien zij verifiëren dat u BOVAG-lid bent, geven zij dit door aan NPEX.
  3. Maak via uw bankrekening een investeringsbedrag over naar uw NPEX-rekening.
  4. Via het veilingsysteem op npex.nl kunt u iedere donderdag handelen in Bovemij-aandelen.
  5. Jaarlijks wordt er dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders.
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.